Grafomániákus Laikus

Grafomániákus Laikus

Töprengések a vasárnapi népszavazás kapcsán

2016. szeptember 29. - Evi@na

Azt hiszem, a mai blogbejgyzésem minden eddiginél merészebb lesz és vörös posztó mindenkinek, aki meggyőződésének szeretne hangot adni a dilemmám kapcsán, de ne kíméljetek! Annyit kérek csak, olvassátok el amit írok, és ne soroljatok engem sehová, mert én is a legnagyobb tisztelettel adózok a ti véleményeteknek, még akkor is, ha az teljesen különbözik az enyémtől. 

Az utóbbi napokban elég heves vitákat váltott ki családi körön belül is, hogy mit kezdjünk a közelgő népszavazással. Eszmét cseréltünk, de úgy érzem, sokszor leginkább elbeszéltünk egymás mellett. Én aligha tudtam eddig kialakítani az álláspontomat. Engedjétek meg, hogy megosszam veletek, mi minden fut át az agyamon a témakör kapcsán. Erre a népszavazásra négyféle reakciónk lehet, a következőkben egyenként veszem őket górcső alá:

1.) Elmegyek és NEM-mel szavazok

Ami engem illet, igen, ezzel bejelölném, amit magam is gondolok a kérdésről. Viszont úgy vélem, Brüsszelben ez senkit nem fog érdekelni és sehol sem. Abban hiszek, hogy ezt az egész menekült kérdést sokkal erősebb hatalom irányítja, mintsem, hogy egy alig 10 millió fős ország véleménye ebben sorsfordító lehetne. 
Szóval biztosan nem üzennék vele Brüsszelnek, csak a FIDESZNEK, aki ezt egy érvényes, és neki kedvező eredmény kapcsán úgy értékelné, miszerint ő a magyarok támogatását élvezi.  Noha esetemben, mostanra már szó sincs erről.
Miért nem? Mert frusztrál, hogy az adómat gyűlöletkampányra, stadionokra, és kamu lakástámogatásra költi, amivel csak sikerült úgy felverni a lakásárakat, úgy, hogy ma Budapesten egy átlagos család nem hogy lakást nem tud már vásárolni, de már albérletet is alig talál. Szomorúan látom azt is, hogy hogyan nyomorítja meg a tanáriankat és a gyerekeinket egy központilag irányított oktatási rendszerrel. De átkozottul szeretném azt is elkerülni, hogy a FIDESZ azt higgye, hogy mellszélességgel támogatom, hogy a Mészáros Lőrinc-félékhez vándoroljon minden állami beruházás, ami aztán luxushajóban manifesztálódik. Ezt a sort még bőven lehetne folytatni...
Ezzel szemben elvárom, hogy a többségi társadalom által felhatalmazott kormány igenis tegyen meg minden tőle telhetőt az ország védelmében és érdekében a határokon innen és túl, sőt a határokon is.

2.) Elmegyek szavazni és ráírom a szavazólapra, hogy NEMIGEN

Szándékom szerint ezzel kifejezném, hogy nem vagyok érdektelen az ország ügyei iránt, de a fent említett okok miatt nem kívánok ezzel a kormánnyal együttműködni.

3.) El sem megyek szavazni

Ezt mindenképpen felelőtlenségnek tartom, mert véleményformálásra feltétlenül szükség van. A kérdés számomra leginkább az, milyen formában tegyem ezt meg...

4.) IGEN-nel szavazok

Mivel esetemben ez nem opció, ezt nem kívánom ragozni.

Összeségében azt gondolom, hogy a kormány érdeke az, amit végülis sikerült is elérnie. Ha nem teszünk különbséget menekült és migráns között, de gyűlöljük őket már jó előre, sőt, még Brüsszelt is, akkor ezek az indulatok nem feléjük fognak irányulni. Ha valóban veszélynek vagyunk kitéve, akkor pedig sokkal inkább az összefogásra kellene buzdítani az ország (sőt az EU) egész lakosságát, nem pedig megosztani, és viszályt kelteni közöttünk. Félreértés ne essék: bennem is szorongást kelt a tudat, hogy valószínűleg a népvándorlás okozta háború előbb-utóbb elkerülhetetlen lesz, Európa vallási és etnikai térképe pedig meglehetősen át fog rajzolódni, de éppen ezért várok kompetens és hathatós intézkedést mind a magyar, mind az európai vezetőktől.
Hogy ki, hogyan cselekszik, mindenkinél a lelkiismeret és a meggyőződés fogja meghatározni. Megmondom őszintén, akármelyik opció mellett fogok dönteni ott, a szavazófülkében, elég nagy csatát kell majd vívnom mindkettőjükkel...

A bejegyzés trackback címe:

https://epizodokeletembol.blog.hu/api/trackback/id/tr5211750831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rianas7 2016.09.30. 14:54:27

Az hogy a jelen kormányt szívesen orrba verném egy nekik nem tetsző szavazattal, piti ügy, esetleges ahhoz képest, amit a menekültválság jelent. Ez utóbbi világtörténelmi jelentőségű, és a jelen megítélésem szerint feltartóztathatatlan, már csak a Majoros István fenti, demográfiai érve miatt is. De sok egyéb miatt is (gyarmatosítás, a Közel-Kelet és Afrika kizsákmányolása, fegyverkereskedelem és olajért való háború stb.).Ám ez utóbbiban Nyugat és Kelet-Európa felelőssége egyáltalán NEM hozható közös nevezőre. Viszont a gyermekeink és unokáink jövője szempontjából egyáltalán nem mindegy, hogy mennyire tudjuk LASSÍTANI ezt a migrációs folyamatot, és adunk-e időt ennek a gyenge és öreg Európának arra, hogy összeszedje magát, esetleg józanabbá váljon és erősebbé, valamint a keleti blokk népei valamelyest hozzászokjanak a "multikultihoz", mert itt gyarmatok híján nincs ebben tapasztalat, gyakorlat, mint mondjuk Franciaországban, Angliában stb. Brüsszel pedig a brexit után nem teheti meg, hogy még egy nemzet véleményét semmibe vegye, igenis lesz annak hatása, ha a magyarok nemmel szavaznak. Ahogy Orbán menekültpolitikájának is lett. Én is rengeteget töprengtem ezen az egész kérdésen, ami messze több, mint ez a népszavazás. De én elmegyek, és NEM-mel fogok szavazni. Igenis, van olyan helyzet, amikor tudni kell nem-et mondani. Az pedig, hogy erővel embercsoportoknak tartózkodási helyet jelölnek ki, se a menekülteknek nem jó, se az illető országnak. Ez erőszak, ami sehová sem vezet, különösen, hogy szabadon lehet költözni bárhová Európában... Legalábbis a jelen helyzet szerint. migracio.mandiner.hu/cikk/20160929_hack_peter_ezert_nem
körülbelül ilyesféléket gondolok én is...
süti beállítások módosítása