Ezt a receptet én már a saját ízlésem szerint alakítottam, de ha valaki szeretné az eredetijét, Steiner Kristóf blogján megtekintheti.
Hozzávalók:
- 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
- 1 bögre zabpehely
- 2 bögre fehérliszt
-1 csomag sütőpor
- 2 csipet só
- 1 bögre nád- vagy kókuszvirág cukor
- 2 tk fahéj
- jó sok apróra vágott datolya
- 2 x fél bögre olaj és víz (azaz 2 bögre víz és olaj fele-fele arányban)
1.) A száraz hozzávalókat összekeverem, hozzáadom az olaj és víz keverékét. Ha túl olajosnak találom, még adok hozzá a teljes kiőrlésű lisztből.
2.) Ping-pong labda nagyságú golyókat formálok, a tepsibe rakosgatom őket jó messze egymástól, és lelapogatom őket tenyérrel.
3.) A 190 fokra előmelegített sütőben, akárcsak Kristóf receptje szerint, pontosan 11 perc alatt fognak megsülni.
5 perc után meg is keményednek annyira, hogy anélkül tud kivenni a tepsiből, hogy széttörjenek.
Jó étvágyat! :)