Grafomániákus Laikus

Grafomániákus Laikus

Vizezett és cukrozott bor - Így mulat a magyar?

2015. június 29. - Evi@na

 A hétvégén meglehetősen bizarr élményben volt részem. Bogácson pihentünk, ahol éppen a XXIII. Bükkaljai Borfesztivál és Nemzetközi Borverseny programsorozata zajlott. 
Egy közepesen jó ByAlex koncert után, úgy döntöttünk, megnézzük a pincesort, és megkóstoljuk Bükkalja nedüjét.
 Előzetesen hadd térjek ki rá, milyen környezetben kell mindezt elképzelni. A szállodából hallottuk, ahogy felkonferálják ByeAlexet, így lépteinket meggyorsítva közeledtünk a cél felé. Utunkat övezte egy kitelepült mini-vidámpark is, mely igyekezett túlharsogni a nyaralók által kiállított óriási hangfalakat. Kb. 50-100 méterre volt felállítva a színpad, ahonnan élvezhette a közönség Csobot Adélt vagy más mega-giga sztárt... Takács Tamás egyébként színvonalas volt...
 Most, hogy mindenki el tudja képzelni azt a hangzavart, ami ott, 1 km-es körzetben rácsapódott a közeli szállodák falára, majd a pihenni vágyók szobájába, visszatérek a pincesorhoz. Kiválasztottunk egy szimpatikusnak látszó borozót, a srácok bementek borért, néhányunkat pedig behúzott a lelkes táncos csapat egy körre. Roptuk is vagy 10 percig, hiába no, nem nagyon vagyunk otthon a mulatós világában, meg hát hívott is egy finom decis ígérete.
Amikor az asztalhoz értünk, már láttuk a társaságon, hogy valami nem stimmel. Amikor az egyik fiú belekóstolt a boromba, csak bólogatott. Akkor jöttem én: belekóstoltam a műanyag pohárba, aztán még egyszer, hogy tényleg igaz-e, amit érzek. Vagyis nem érzek. Ugyanis, a poharamban víz volt, ami nyomokban bort is tartalmazott. Ketten közülünk bementek reklamálni, én a blogolás útját választottam.
Hadd mondjam el, hogy tettünk egy próbát egy másik pincében itt, ott jobb volt a helyzet egy fokkal, de annak a bornak a vége is a fűben landolt..
Félreértés ne essék, nem vagyok naiv. Ismerem a vendéglátás egyes trükkjeit, mégis azt gondolom, ez túllőtt a célon. Nem részegen mentek be a srácok, szimplán csak hülyének néztek minket. És ennél nincs rosszabb érzés. Kérdezem én, hogy tényleg itt tartunk???
Meg lehet ezt csinálni egy borfesztivál keretében, hogy egy borozóba betérve, a vendégek abszolút idiótának nézve 2000 ft-ért kiadunk 5 pohár boros vizet???
Bogács egy gyönyörű üdülő falu csodálatos stranddal, és olyan vendéglátóval, akire ha csak ránéztünk, máris ott termett, hogy minden kívánságunkat teljesítse. Akkor jön egy pincesor, dörzsölt, már majd-majd balatoni állapotokat idéző vendéglátósokkal, akik lerombolják azt a imázst, amiért mások vérrel-verítékkel megdolgoznak? Felháborító, hogy honfitársaimnak kell neveznem azokat, akik épp velünk csinálják meg, de ég az arcom azok előtt a külföldiek előtt, akik szintén áldozatává válnak ennek a tisztességtelen bánásmódnak. 
A szervezők talán elgondolkodhatnák azon is, hogy vajon jól van-e úgy, hogy az egymás mellett lévő pincék mindegyikében különböző zene üvölt szabadtéren. Azt örömmel láttam, hogy emberek önfeledten mulatnak, táncolnak és mindezt élvezik, ám erős kételyeim vannak azzal kapcsolatban, hogy mennyire nevezhető emberinek az, hogy egymásra egyáltalán nem vagyunk tekintettel, és ott csapjuk be egymást, ahol tudjuk. Kell mulatni, ám nem mindegy, hogy hogy tesszük. Talán egy helyütt is elég lenne a hangosabb zene, és nem biztos, hogy a csim-bum cirkusznak és a nyaralóknak vetekedniük kellene hangerő dolgában. 
Különben jelen volt a faluban az a turista réteg is, aki kíváncsi lett volna a falu tájházára. Ám rendre azt a választ kapták, hogy vasárnap nincs nyitva. Legalább tudjuk, miért nincs a tájházaknak látogatottsága...

Ha valakit érdekel a pince neve, a tothevi@gmail.com-on megkérdezheti...

A bejegyzés trackback címe:

https://epizodokeletembol.blog.hu/api/trackback/id/tr907582594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

attek72 2015.06.29. 21:04:10

Kedves Évi! Sajnos egyre gyakoribb,hogy egymást túlharsogva próbálják odacsábítani a vendéget és sajnos az is, hogy átverik az embert.

Evi@na 2015.06.30. 15:06:09

@attek72: Ebbe nem tudok belenyugodni. :(
süti beállítások módosítása