Grafomániákus Laikus

Grafomániákus Laikus

Kézműves ajándéktippek

2016. augusztus 09. - Evi@na

Ha nem vagy az ajándékozás mestere, akkor ez a blogbejegyzés a segítségedre lehet, ugyanis összegyűjtöttem a kedvenc kézműveseimet, akikkel jók a tapasztalataim.  Én szeretem, ha az ajándék nem csak szép, hanem hasznos is, vagy valamilyen hozzáadott értéket is képvisel.


1.) Benke Erika natúrkozmetikai 

Lassan három éve vagyunk Erika vásárlói a barátnőimmel egyetemben: nem véletlenül. Tudom, hogy fontos neki az, hogy minőségi alapanyagokból dolgozzon (pl. nem fáradt olajból főzi a szappant) és a folyamatos fejlesztés, újítás mindig egy-egy újabb termék kipróbálására sarkall. 
Lehetőség van nála díszdobozos szappanokat is vásárolni, de fürdőbombákat is vásároltam tőle szépen csomagolva. 
Szakállápoló termékek vagy a borotválkozáshoz szükséges eszközök között is válogathatunk férfi társaink számára.
Weblap és fénykép: http://www.benkeerikaszappan.hu/
Ez pedig a Facebook oldala.

2.) Kállay (Életkert) Ildikó fonott kosarai

A lenti képen látható kosár egy nagyon szép példája a kreatív anyag- és színtársításnak (vessző és lenfogó) és az innovatív formatervezésnek. Nagyon praktikus, a mindennapokban jól használható darab. A szandaváraljai kézműves két hetes határidővel vállalta az elkészítését és a megígért időpontban a futár pontosan le is szállította azt.
Blogján végigkísérhetjük a kosár elkészítésének folyamatát is.
A kosár képét a facebook oldaláról töltöttem le.

 

 3.) Táncoló gyertyatartók

A táncoló gyertyatartók különlegességét az adja, hogy az összekapaszkodó alakok körében pislákoló mécses lángja valóban azt a látszatot nyújtja, mintha a figurák táncra perdülnének. A mellkasukon megcsillanó strassz pedig még különösebbé teszi a látványt. Rendszerint a balaton-felvidéki termelői piacokon, vásárokon szoktam velük összefutni (pl. Káptalantóti: Liliomkert-piac, Tihany), bár nekem még ilyenre sajnos nem sikerült szert tennem (oh, nem, ez a világért sem egy konkrét utalás akart lenni bármire is :)) .
A tárgy jellegéből adódóan sajnos postázást nem vállalnak, így beszerzésüket nagy valószínűséggel egy fantasztikus balatoni kirándulással kell összekötni.

Kép és Facebook oldal itt.

12191285_1121778204513806_6538011592197321223_o.jpg

4.) Vadvirág méhes- és füveskert

Gyenes Csillára egy Őrségben tett kirándulásom alkalmával bukkantam rá az őriszentpéteri termelői piacon. Aznap éppen egy gyógynövény túrát szervezett, amelyre engem és kísérőmet is meginvitált. Nemcsak a táj szépségével telve és csodálatos program élményével, hanem némi lekvár- és mézkülönlegességgel tértünk onnan haza. Köszönet érte, szép emlék marad!
Facebook oldalát itt lehet megtekinteni, ez pedig a weboldala.

5.) Az utolsó pontot pedig szánom mindannak a termelőnek és kézművesnek, akik nem kerültek fel erre a listára, de éppoly kedvenceik valakiknek, mint a felsorolt személyek nekem.
Ezzel a blogbejegyzéssel azt szeretném üzenni, hogy tudom, hogy néha kicsit macerásabb és nem olyan rapid módon lehet ezekhez a termékekhez hozzájutni, mintha bemennénk egy hipermarketbe és leemelnénk valamit  a polcról, de éppen ez adja az ő értéküket. Csak nekünk, vagy a megajándékozandó személy részére készülnek, és nem gyártósoron, hanem szeretettel, nagy gonddal és odaadással.
Azzal, hogy nem tucatárut veszünk, ezeknek a minőségi termékeknek  a továbbélését támogatjuk, és annak a megélhetését közvetlenül, aki azokat előállítja. Egy kézművestől való vásárlás csendes demonstráció a gagyi, tömegtermékekkel szemben. 
Hiszem azt, hogy egyre többen ismerjük fel ezen tárgyak és élelmiszerek értékeit és eljön az az idő, amikor már annyira megcsömörlünk a sok, silány tömegcikktől, hogy egyre nagyobb igény fog mutatkozni a minőségi, hazai termékek iránt, hiszen ez a tendencia hála Istennek már most is megfigyelhető.

A bejegyzés trackback címe:

https://epizodokeletembol.blog.hu/api/trackback/id/tr829911198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása