Grafomániákus Laikus

Grafomániákus Laikus

Karintiai reindling újratöltve

2014. október 08. - Evi@na

Az eredeti recept itt található, ez annak a fordítása

Hozzávalók:

500 g liszt
40 g élesztő
250 ml langyos tej
50 g cukor
1 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor

Ez az édes változathoz, ha fűszeresen (pl. pestoval) szeretnétek, akkor tej helyet vizet, tojás helyett oliva olajat, cukrot nem, de több sót kell felhasználni a  tésztához.

Elkészítés:

Gyúrjunk tésztát a hozzávalókból, majd hagyjuk duplájára kelni. Ha a tészta megkelt, gyúrjuk át még egyszer, majd vágjuk 3 darabba.
Gyúrjuk ki mindhármat, majd az első lapocskát kenjük meg vajjal. Érdemes az egészet kapásból egy kivajazott forma aljára rakni egyből, így később könnyebb dolgunk lesz, ha majd meg akarjuk fordítani. A vajra fahéjas cukrot hintünk, majd rá a következő tészta lapot, megint vaj-fahéj-cukor, aztán a harmadik lapocska. 
Most jelöljük meg a tészta közepét egy kisebb pohárral. Most lehet bevagdosni óvatosan, csak a kör széléig.
karintiai.jpg

Végezetül minden darabot kétszer elforgattok maga körül, de mindegyiket másképpen. Egyiket jobbra, másikat balra csavarod. Ha kész vagytok, csatoljátok rá a forma szélét, mert ez egy elég vajas tészta, sütés közben kivándorolhat a sütőbe. :-)

180 fokra melegített sütőben, 20-30 percig kell sütni, de ne legyen túl sötét, nehogy kiszáradjon. 

Ha a fűszeres változatot csináljátok, tehettek vörös és zöld pestot bele, jól néz majd ki. :)



 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://epizodokeletembol.blog.hu/api/trackback/id/tr856772485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása